Nieuwe verhalenbundel van GNM op komst

Het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. Om deze reden werken ze aan een nieuwe verhalenbundel, waaraan zestien Nederlandse misdaadauteurs aan meewerken.
Vijf jaar geleden gaf het GNM de jubileumbundel Stille Getuigen uit. Toen werd nog een link gelegd met het werk van forensisch experts, in het nieuwe boek zullen de verhalen alle verwijzen naar verhalen uit de praktijk van het strafrecht. GNM-voorzitter Wendela de Vos: ‘We hebben contact gezocht met de Vereniging van Strafrechtadvocaten om ons daarbij te helpen. Net als we vijf jaar geleden deden willen we de auteurs nu koppelen aan advocaten, die hen kunnen voeden met hun ervaringen binnen en buiten de rechtszaal.’

De bundel wordt door de CPNB uitgegeven ten behoeve van de Spannende Boeken Weken campagne, in juni, als ledenwerfactie voor de openbare bibliotheken in Nederland.

Afgelopen vrijdag werd tijdens een loting bepaald welke schrijvers een bijdrage leveren aan de verhalenbundel. Het gaat om de volgende René Appel (Ambo|Anthos), Michael Berg (The House of Books), Liz Brouwer (Vrije Uitgevers), Daan Fousert (uitgeverij Elikser bv), Linda Jansma (De Crime Compagnie), Roel Janssen (Cargo), Corine Hartman (Cargo), Anita Larkens (De Crime Compagnie),  J. Sharpe (uitgeverij Zilverspoor), Anna Levander (Annet de Jong & Dominique vd Heyde, uitgeverij Q), Jennefer Mellink (Clavis Uitgeverij), Ingrid Oonincx (The House of Books), Tomas Ross (Cargo), Nicolet Steemers (De Geus), Charles den Tex (De Geus) en Jacob Vis (uitgeverij Ellessy).

Meer informatie is te vinden op boekenwebsite Hebban.nl.