NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd 2016

In het kader van de Boekenweek 2016 (maart) staat er weer een schrijfwedstrijd op het programma. Vanaf 18 januari tot 10 februari middernacht kun je meedoen met het insturen van verhalen rondom het thema ‘Duitsland’ met als motto ‘Was ich noch zu sagen hätte’.

De landelijke jury, bestaande uit Nelleke Noordervliet, Simone van Saarloos, Paul Abels en Dirk Vis, zal uit 50 door de redactie genomineerde verhalen 5 winnaars kiezen. Deze winnaars worden vanaf 22 februari telefonisch of per mail geïnformeerd.

De winnende verhalen worden tijdens de Boekenweek op radio en tv uitgezonden. Van de winnaars wordt een portret gemaakt, dat uitgezonden wordt op NPO2 en van het verhaal zelf wordt een audiostory gemaakt voor Radio 4. Je verhaal wordt voorgelezen door bekende auteurs of acteurs en een bekende componist zet er passende muziek onder. Het állerbeste verhaal van één van de 5 winnaars wordt ook nog eens gepubliceerd in het literaire tijdschrift De Gids!

Het volledige reglement is HIER te vinden.