Schrijfwedstrijd ‘verhaal voor groot dictee’

Schrijfwedstrijd ‘verhaal voor groot dictee’

Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan 80 bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen? En vervolgens ook nog eens verschijnt in de voorjaarseditie van SCHRIJF, de cursus- en wedstrijdbrochure van Creatief Schrijven vzw, in een oplage van 4000 exemplaren?

Grijp dan je kans en klim in je pen. Ze zijn immers op zoek naar een meeslepend verhaal voor Het Groot Dictee Heruitgevonden, dat Creatief Schrijven vzw voor het eerst coördineert en dat plaatsvindt op 6 december.

WAT VOOR SOORT TEKST ZOEKEN ZE?

Je verhaal speelt zich af tussen de boeken en/of in de bibliotheek.
Je verhaal hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. Dit dictee is immers geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar wel een laagdrempelig taalspel. We zijn vooral op zoek naar een boeiend verhaal met een kop en een staart.

Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte (met cliffhanger), bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. De rest van de tekst is de basis voor een taalspel.
Deelnemen kan tot en met 05/09/2019

Lees HIER hoe je mee kunt doen aan deze leuke uitdaging!