Eerder verschenen: ‘Statiegeld voor mijn moeder’

Eerder verschenen: ‘Statiegeld voor mijn moeder’
Verhalen over het leven in de DDR
van Manon de Heus

Huisarts Kathrin Bakker werd door de geheime dienst de Stasi vervolgd omdat haar man, zonder haar medeweten, naar het Westen vluchtte. Tiener Stefan Lauter zat vanwege ‘staatsvijandelijk’ gedrag drie jaar lang in jeugdgevangenissen. En actrice Ruth Reinecke slaagde erin theater te maken dat de problemen van de bevolking weerspiegelde. In Statiegeld voor mijn moeder vertellen twintig voormalige DDR-burgers over hun leven in een gesloten land. Hoe gingen ze om met de absurde regels van de Staat en waar vonden ze hun vrijheden? De verhalen zijn divers, maar hebben één ding gemeen: ze geven een unieke inkijk in een land dat niet meer bestaat.

Auteur: Manon de Heus, Marijke van der Ploeg
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN: 9789463387064
juni 2019
Paperback 222 pagina’s