Nieuw: ‘Verzameld werk’ van Frans Pointl

Verzameld werk van Frans Pointl
De kip die over de soep vloog en andere verhalen en gedichten

Het bekendste boek van Frans Pointl (1933-2015) is De kip die over de soep vloog. De verhalen van deze “everseller’ staan in het geheugen van honderdduizenden lezers gebeiteld. Openhartig schreef Pointl over de verstikkende relatie met zijn moeder en het milieu waarin hij opgroeide. Tezamen geven de verhalen een indringend beeld van de Amsterdamse joodse gemeenschap in de jaren voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Later publiceerde Pointl andere verhalen- en dichtbundels, waaronder Rijke mensen hebben moeilijke maten, De hospita’s, De aanraking, De Heer slaapt met watjes in zijn oren, De laatste kamer en Zonder rampspoed valt er niets te melden. In deze bundels deed hij verslag van zijn moeizame omgang met zijn medemens. Hij schreef over zijn turbulente leven nadat hij als prozaschrijver was gedebuteerd. En hij noteerde zijn belevenissen als patiënt in het olvg-ziekenhuis en later in het Dr. Sarphatihuis. En dat allemaal in zijn kenmerkende, schijnbaar eenvoudige stijl.
Nu zijn al zijn verhalen en gedichten voor het eerst gebundeld, aangevuld met vroeg, ongepubliceerd werk.

Auteur: Frans Pointl
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038804798
oktober 2019
Hardcover 1084 pagina’s