Schrijfwedstrijd Hebban: Kerst, maar dan anders …

De tijd vliegt en voor je het weet is het alweer Kerst. Hebban daagt alle schrijvers uit een kort verhaal te schrijven dat past in het thema ‘Kerst, maar dan anders …’.

Kerstverhalen en winterige clichés zijn er al genoeg, dus daarom vragen we voor deze schrijfwedstrijd om de bekende thema’s een andere draai te geven of zelfs volledig links te laten liggen in een verhaal dat tóch goed herkenbaar is als Kerstverhaal. Die herkenbaarheid kan in toon, sfeer, setting of nog iets anders zitten, als het de jury maar duidelijk wordt dat je een Kerstverhaal hebt ingeleverd.

De winnaar en vier runner-ups worden gepubliceerd in de Hebban e-bundel Een alternatieve Kerst. De vorige Hebban e-bundels (Winst en Meer dan duizend woorden) werden elk duizenden keren gedownload en deze nieuwe bundel verschijnt ook nog eens tijdens de immens populaire Hebban Adventkalender. De geselecteerde schrijvers kunnen verzekerd zijn van een groot publiek. De winnaar ontvangt als extra prijs een Hebban Goodiebag.

Wat moet je weten?
Wie kan meedoen: iedereen met een Hebbanaccount (heb je die niet? Maak er snel een aan!)
Deadline: 10 november 2019, 23:59 uur
Inzenden: via het onderstaande formulier met het verhaal als Word-document bijgevoegd
Lengte verhaal: 1.500 – 2.000 woorden
Thema: Kerst, maar dan anders …
Genre: vrij, als het maar fictie is
Jury: Hebban Crew en Teamleden
Hoofdprijs: de winnaar en vier runners-up worden op Hebban gepubliceerd in de e-bundel Een alternatieve Kerst en de winnaar ontvangt een goodiebag.

Klik HIER om mee te doen.