Schrijfwedstrijd 75 jaar vrijheid in Emmen

Komend jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog is beëindigd. In mei 1945 bevrijdden geallieerde troepen gemeente Emmen. Sindsdien staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers en vieren we op 5 mei onze vrijheid.

De jury is op zoek naar aangrijpende verhalen over deze periode. Deelnemers aan deze schrijfwedstrijd schrijven een (fictief) verhaal of gedicht over 75 jaar vrijheid in Emmen (gemeente). De beste 20 schrijvers worden gepubliceerd in de bundel “Emmen: 75 jaar vrij”. De lancering van het boek vindt plaats op 16 april op het Carmelcollege in Emmen. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen.

 

Voorwaarden:
– Het verhaal of gedicht bevat maximaal 2000 woorden.
– Het verhaal of gedicht is geschreven rond het thema: 75 jaar vrijheid in de gemeente Emmen.
– Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar en ouder.
– Het verhaal of gedicht is niet eerder gepubliceerd.
– Het prijzenpakket wordt alleen persoonlijk uitgereikt tijdens de boeklancering.
– Maximaal twee inzendingen per deelnemer.
– De deadline voor het inleveren van de verhalen is op 4 maart 2020.
– Verhalen kun je sturen naar: schrijvenovervrijheid@gmail.com (Vergeet niet je naam en geboortejaar te vermelden)
– Verhalen worden anoniem gejureerd.
– De schrijvers van de twintig beste verhalen worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking. Dan zal bekend worden gemaakt wie de winnaars zijn. De eerste vijf prijswinnaars wordt gevraagd om hun (een fragment van het) verhaal voor te dragen.

 

Meer informatie staat HIER.