Eerder verschenen: ‘Van dieren en mensen’ van Caroline Lamarche

Eerder verschenen: ‘Van dieren en mensen’ van Caroline Lamarche

Caroline Lamarche (Luik, 1955) is een Belgische (Franstalige) schrijfster. Na omzwervingen (Spanje, Parijs, Nigeria) woont ze tegenwoordig in Vlaams-Brabant. Ze schrijft romans, verhalen, gedichten, hoorspelen en toneelteksten. Haar werk verschijnt bij Éditions Gallimard en wordt ook in Frankrijk zeer gewaardeerd. In 2014 is Lamarche verkozen tot lid van de Académie royale de langue et de littérature françaises de Belgique. Met haar werk won Lamarche diverse literaire prijzen waaronder de Prix Radio France Inter en de Prix Victor Rossel, de voornaamste literaire prijs van Franstalig België. De verhalenbundel ‘Nous sommes à la lisière’ (Van dieren en mensen) won de Prix Goncourt de la nouvelle 2019.

De negen verhalen plaatsen ons aan de rand van twee werelden, waar verwarde mensen en halfwilde dieren elkaar kruisen, elkaar proberen te bereiken, maar we weten niet wie van de twee op zoek is naar bescherming.

Uitgeverij: Vleugels
Eerste druk: 2019
Vertaling: Katelyne de Vuyst
ISBN 978 90 78627 92 0
128 pagina’s
€ 23,95