Literatuurprijs Schiermonnikoog – 1 augustus 2020

Zeer Kort Verhalenwedstrijd
SCHRIJF EEN EILANDVERHAAL
Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020

Doe mee met de Literatuurprijs 2020, een ZKV Verhalenwedstrijd en stuur uw korte eilandverhaal van minimaal tweehonderd en maximaal driehonderd woorden in naar de Bibliotheek van Schiermonnikoog.

De Bibliotheek organiseert deze wedstrijd samen met Kunstgroep SJain en De Literaire Werkplaats. Dat gebeurt in het kader van het ‘Het Losse Land – Kunstfestival 2020’. De organisatoren hebben ‘Eiland’ gekozen als thema voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020. Ingezonden verhalen hebben een duidelijke relatie hebben met eiland als locatie of als begrip.

Iedere deelnemer mag één ZKV, Zeer Kort Verhaal, insturen naar de Bibliotheek Schiermonnikoog.
De schrijver A.L. Snijders, de naamgever van het ZKV, heeft gezegd dat hij eiland een prachtig thema vindt voor een zeer kort verhaal, echt een creatieve uitdaging. U kunt een ZKV insturen tot en met 1 augustus 2020.
De jury van de ZKV Verhalenwedstrijd bestaat uit burgemeester Ineke van Gent, cabaretier Bert Visscher en oud-bibliothecaris Simone de Boer. Deze jury nomineert vijf deelnemers voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog.

Er is een afzonderlijke wedstrijd voor jongeren tot achttien jaar. Voor deze prijs worden drie jongeren genomineerd. Bezoekers van de Bibliotheek krijgen de kans om hun favoriete verhaal uit de acht genomineerden, vijf voor de Literatuurprijs en drie voor de jongerenprijs, te kiezen voor de Publieksprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 19 september 2020, tijdens Het Losse Land Kunstfestival 2020.

Stuur een zeer korte verhaal, minimaal 200 en maximaal 300 woorden, in vóór 1 augustus 2020, 24:00 uur.
Meer informatie staat HIER.