Verhalenbundel: Auteurs voor Australië

Auteurs zamelen samen geld in voor getroffen Australië
In februari verscheen de verhalenbundel ‘Auteurs voor Australië’, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het WWF voor het getroffen Australië. De bundel bestaat uit tien romantische verhalen en één gedicht, die allemaal als thema brandweer, Australië en/of klimaatsverandering hebben. Aan de bundel werkten belangeloos tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer, een illustratiebureau en een uitgeverij mee, onder leiding van young-adult auteur Oli Veyn. De medewerkers aan de bundel komen uit Nederland en België.

“Weet je, het was echt heel naïef om te denken dat ik met mijn opleiding van de vrijwillige brandweer in Nederland hier iets kon betekenen.” Hij laat zijn hoofd tegen de muur rusten en draait zijn gezicht mijn kant op. Zijn donkere ogen kijken me indringend aan. “Voor dit soort shit zijn wij echt niet opgeleid.”

Een passage uit ‘Vlam gevat’ van Jacodine van de Velde, één van de verhalen uit de bundel ‘Auteurs voor Australië’. Onder leiding van Oli Veyn werkten tien auteurs, drie redacteuren, een persklaarmaker, twee vormgevers, een marketeer, een illustrator en een uitgeverij belangeloos mee aan dit boek. De opbrengst komt volledig ten goede aan WWF.

Alle verhalen bevatten naast romantiek een link naar Australië, brandweer en/of klimaatverandering. Het Wereld Natuurfonds gebruikt de donaties om bomen te planten in kritiek leefgebied voor koala’s, noodhulp en medicijnen te bieden aan gewonde dieren en helpt om flora en fauna te beschermen.

Auteurs

 • Jacodine van de Velde – Vlam gevat
 • Johan Klein Haneveld – De grote sprong van een analist
 • Kyra Mind – Het perfecte plaatje
 • Marceline de Waard – De gebarsten aarde
 • Mickey Meijer – Roerei met lavendelolie
 • Lily Frank – Brandend verlangen & Vurige passie
 • Oli Veyn – Waakvlam
 • Sandra Ringoot – Ook al kende ik je niet
 • Sanne Hillemans – Vang me op
 • Steffi de Neef – The love of the world

Overige medewerkers

 • Dimitri Balcaen – logo Auteurs voor Australië
 • Gedeelte van de drukkosten – Dutch Venture Publishing
 • Drukwerk – Tom Smits
 • Ontwerp- en illustratiebureau Bonte Raaf – omslag en illustraties
 • Persklaarmaken – Chinouk Thijssen
 • Redactie – Natascha de Vries – van Limpt en Anya van der Gracht
 • Vormgeving en opmaak paperback: Coen de Kort (Webshop Wereld Natuur Fonds)
 • Vormgeving en opmaak ebook: Sunny Hill Books (Kobo, Bol.com)

Meer informatie over deze verhalenbundel staat HIER.

Auteurs voor Australie is HIER TE BESTELLEN.