Schrijfwedstrijd van ‘Save the children’

Is publicatie van een kinderboek jouw droom? Doe dan mee en misschien eindigt jouw verhaal op duizenden nachtkastjes in Nederland en Afghanistan!savethechildren

Save the Children organiseert een schrijfwedstrijd. De schrijvers van de 20 beste verhalen komen in de finale en winnen publicatie in een verhalenbundel in Nederland! De uiteindelijke winnaar van ‘Schrijven voor Afghanistan’ schrijft een kinderboek dat zal worden gepubliceerd, uitgegeven en gedistribueerd in Afghanistan. Duizenden Afghaanse kinderen gaan dit verhaal lezen.

Je schrijft jouw verhaal voor Nederlandse kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud. Laat jouw fantasie de vrije loop, wij stellen slechts één eis: er moet in je verhaal… een rode reiskoffer voorkomen!

Let op: De 10 verhalen die van het publiek de meeste punten krijgen, staan direct in de finale. Zorg er dus voor dat je verhaal door veel mensen wordt gelezen en zo hoog mogelijk wordt gewaardeerd! De overige 10 finalisten van ‘Schrijven voor Afghanistan’ worden gekozen door onze vakjury, bestaande uit Nederlandse schrijvers.

 

Deadlines
Je hebt tot 30 maart 2016 12:00 uur de tijd om je verhaal te publiceren. Na 30 maart 2016 kunnen anderen jouw verhaal nog punten geven en recenseren, je kunt het alleen niet meer aanpassen. Op 13 april om 12:00 uur kunnen er geen punten meer worden gegeven. De 10 winnaars met de meeste punten zijn dan bekend. Vervolgens leest de jury de overige verhalen, waarna we op 27 april de andere 10 finalisten bekend maken. In totaal zijn er dan 20 finalisten die in de week daarop een finaleopdracht krijgen en dus kans maken Schrijven voor Afghanistan te winnen.

Meer informatie is te vinden op de website van Save the Children