LiteratuurPrijs Zeist – 10 augustus 2020

Literair Zeist organiseert in 2020 voor de zesde keer de tweejaarlijkse LiteratuurPrijs Zeist ( in samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Vereniging TAALPODIUM).

Na de gedichtenwedstrijd in 2018 is er dit jaar weer een open verhalenwedstrijd. Het thema van de verhalenwedstrijd voor de LiteratuurPrijs Zeist 2020 is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Daarmee wordt aangegeven dat ‘wij het lef van schrijvers koesteren die de vrijheid nemen om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk. De dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld en de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo – ze zijn van levensbelang voor onze samenleving.’

Voor meer info, zie literairzeist.nl.

De prijzen

Voor de winnaars zijn er geldprijzen:

  • 1ste prijs € 350,-,
  • 2de prijs € 250,-,
  • 3de prijs € 150,-.

Op vrijdag 13 november 2020 worden de prijzen uitgereikt tijdens een feestelijke avond met voordrachten en muziek in gebouw De Klinker (muziekschool / bibliotheek) te Zeist.

In totaal zullen 20 verhalen in een fraaie bundel worden gepubliceerd. De bundel wordt tijdens de avond gepresenteerd. De schrijvers waarvan het verhaal in de bundel is opgenomen, ontvangen een gratis exemplaar.

Omvang: maximaal 1000 woorden inclusief de titel.
Inzendtermijn: 1 maart tot uiterlijk 10 augustus 2020.

Alle informatie over deze wedstrijd en het reglement zijn HIER terug te vinden.