Schrijfwedstrijd Hebban- Liefde in tijden van corona -31 maart 2020

Schrijfwedstrijd Hebban – Liefde in tijden van corona

Nederland en Vlaanderen gaan een tijdje dicht, dus is er tijd om extra veel te lezen. En om te schrijven! Nu de maatregelen strenger worden, evenementen afgelast en bijeenkomsten beperkt worden, lijkt het ons een goed moment om te reflecteren op wat de coronapandemie met ons als samenleving en als individuen doet.

Net als in de Decamerone is deze vreemde, dreigende tijd een goed moment om elkaar verhalen te vertellen. We dagen je in deze schrijfwedstrijd uit een verhaal te schrijven rond dit actuele en moeilijke thema. Daarbij is het uitdrukkelijk de bedoeling om elkaar te ondersteunen, niet om elkaar angst aan te jagen (we zoeken dus geen horror en akelige thrillers). We zoeken naar inspirerende verhalen over liefde, hoop en kracht. Net als de tijdelijke maatregelen van het kabinet eindigt de schrijfwedstrijd op 31 maart, dus je hebt ruim twee weken om je verhaal te schrijven en in te dienen.

De inspiratie voor de titel van deze schrijfwedstrijd is het boek Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez. Hij publiceerde deze klassieker in 1985 en het wordt gezien als een van zijn drie belangrijkste werken. Het boek gaat maar ten dele over de ziekte cholera, maar het levert wel achtergrond en referenties in de tekst. Hetzelfde zien we voor ons bij de schrijfwedstrijd Liefde in tijden van corona.

De opdracht
Je kunt Liefde in tijden van corona letterlijk opvatten, of het gebruiken als inspiratiepunt om over een ander onderwerp te schrijven, maar we zien graag een verhaal dat inspireert en dat gaat over liefde, ondersteuning, hoop en kracht. Horror en narigheid past niet bij deze wedstrijd, het gaat er vooral om de lezer een hart onder de riem te steken in deze vreemde periode.

Klik HIER om alle voorwaarden te lezen en om mee te doen.