Pas verschenen: verhalenbundel ‘Het vogelalfabet’

‘Het vogelalfabet is een hoogtepunt in de Afrikaanse literatuur, met terugkerende elementen als muziek, vertrek en reizen, sprookjes en mythen, ziekte en dood, vergeten en onthouden, gevoel en verstand,‘ schreef André Brink over het debuut van S.J. Naudé, dat met diverse prijzen werd bekroond.1Vogelalfabet_9789057597404_voorplat
Als migrerende vogels trekken de personages in deze verhalenbundel rusteloos over de wereld: een muzikante reist drie continenten af om haar broers en zussen te zien, in een kunstenaarswoning in Milaan wordt een van de laatste Futuristische lawaaimachines getoond, en een man volgt zijn minnaar via Londen en Berlijn tot op een vervallen kasteel.
In ‘Het vogelalfabet’ komen hun verhalen samen; allen zijn op zoek naar antwoorden die niet worden gegeven, naar troost, acceptatie, succes en liefde.

Over de auteur:
S.J. Naudé (1970) groeide op in Zuid-Afrika. Na jaren als advocaat in New York en Londen gewerkt te hebben, keerde hij terug naar Kaapstad om een masteropleiding creative writing te volgen. Het vogelalfabet werd bekroond met onder andere de University of Johannesburg Debut Prize en de South African Literary Award.

€ 22,50 – 320 pagina’s
ISBN: 978 90 5759 740 4
Nur: 304
originele titel: Alfabet van die voëls
vertalers: Karina van Santen en Martine Vosmaer