Schrijfwedstrijd Grutte Pier- 1 september

Wie Grutte Pier eens wil verslaan, niet in een gevecht maar met woorden, kan meedoen aan een schrijfwedstrijd rond deze Friese mythische volksheld.

Tegelatelier Friestile in Kimswerd looft een tegeltableau uit en een overnachting in het Kimswerder hotel voor wie het beste verhaal, de mooiste column of het prikkelendste essay over Grutte Pier schrijft.

Het is dit jaar vijfhonderd jaar geleden dat vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, ofwel Grutte Pier uit Kimswerd, overleed. Het dorp verzint allerlei manieren om dit te herdenken.

Vrijheid

Het thema van de schrijfwedstrijd luidt: vrijheid. Wordt Pier terecht als volksheld vereerd? Wat is vrijheid? Zijn we anno 2020 nog wel vrij? Dat zijn vragen waar schrijvers mee aan de slag kunnen.

De tekst mag maximaal 1500 woorden lang zijn en mag in het Fries of in het Nederlands worden geschreven. Alle bijdragen worden uiteindelijk gebundeld in een boek. De jury bestaat uit Willem Schoorstra en Meindert Bylsma. De uitreiking vindt plaats rond 28 oktober, de sterfdatum van Grutte Pier, in Kimswerd.

Inzendingen voor 1 september sturen naar info@friestile.nl.

Bron: Leeuwarder Courant