Ik lees thuis: korte verhalen

Vijftien toonaangevende Nederlandstalige auteurs schreven speciaal voor #ikleesthuis een kort verhaal om iedereen die thuis zit een hart onder de riem te steken, lezers te inspireren en te laten zien wat een verhaal kan betekenen.

Korte verhalen bij DPG Media en Hebban.nl

Via #ikleesthuis zijn op diverse manieren veel boekentips verspreid. In mei zal de campagne naast deze tips met meer uitgebreidere inspirerende en prikkelende voorbeelden komen die tot lezen aanzetten. Herman Koch, Babs Gons, Suzanne Vermeer, Alma Mathijsen, Jan Siebelink, Marion Pauw, Thomas Olde Heuvelt, Yvonne Kroonenberg, Herman Brusselmans, Ilja Leonard Pfeijffer, Marion Bloem, Splinter Chabot, Teske de Schepper, Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen hebben speciaal voor #ikleesthuis een kort verhaal geschreven om iedereen die thuis zit een hart onder de riem te steken. Met deze 15 unieke korte verhalen, delen deze 15 toonaangevende en diverse schrijvers, hun verbeeldingskracht om lezers zo te inspireren en te laten zien wat een verhaal kan betekenen. Het boekenvak brengt de lezer zo, in tijden van sociale isolatie, op een toegankelijke manier in aanraking met diverse Nederlandstalige schrijvers en hun werk.

Mediapartner DPG Media gaat de verhalen zowel in tekst als met video’s van de schrijvers als allereerste via hun kanalen verspreiden. Zo versterkt en verrijkt het ook het DPG Media platform #NLblijftthuis. Bij partners Hebban.nl en onlinebibliotheek.nl zal men alle verhalen en video’s terug kunnen vinden en ook verder kunnen zoeken naar meer werk van deze auteurs. Hennie Mantel, manager Partnerships DPG Media: “Wij werken als DPG media al langer samen met CPNB, zo maken wij al enkele jaren een speciaal Boekenweek Magazine met AD en de regiotitels en publiceren wij elk jaar in Trouw het Boekenweekgedicht. In deze turbulente tijden, maken mensen extra tijd voor lezen. Met deze samenwerking kunnen wij enerzijds ons #NLblijftthuis platform verrijken en anderzijds boeken lezen stimuleren.”

Alle videos zijn hier te vinden in de playlist op YouTube.

Bron: CPNB