Eerder verschenen: ‘Het meisje zonder handen’ van Ed Franck

Eerder verschenen: ‘Het meisje zonder handen’

En andere verhalen van Grimm

van Ed Franck

Prachtige bewerking van bekende en onbekende sprookjes van Grimm door Ed Franck, bedoeld voor een volwassen publiek en geïllustreerd door Anne Westerduin. Voor iedereen die van sterke verhalen houdt.

De sprookjesverzameling van de gebroeders Grimm was oorspronkelijk bedoeld voor volwassenen.
Daarom ging Ed Franck de uitdaging aan om vier van hun sprookjes zodanig te bewerken dat ze ook door hedendaagse volwassenen als boeiende literatuur ervaren kunnen worden. Hij koos met opzet niet voor klassiekers als Sneeuwwitje, Roodkapje, Assepoester of Hans en Grietje, maar voor vier minder bekende, omwille van het verrassingseffect.
Dankzij zijn ruime ervaring als bewerker van waardevolle oude teksten slaagt Ed Franck erin om van de bordkartonnen sprookjesfiguren uit ‘Het meisje zonder handen’, ‘De trouwe Johannes’, ‘Vrouw Holle’ en ‘Raponsje’ ontroerende mensen van vlees en bloed te maken. En dit zonder de gegeven verhaalelementen en conflictsituaties te verraden.
Of hoe volkssprookjes een fascinerende literaire leeservaring kunnen worden.

Auteur: Ed Franck
Uitgever: Houtekiet
Nederlands Paperback
ISBN: 9789089247810
Druk 1: september 2019
312 pagina’s