Pas verschenen: Als het lot lacht

Precies in de Week van het Korte Verhaal verscheen de verhalenbundel ‘Als het lot lacht’ van Pulitzer Prize-winnaar Adam Johnson.

Flaptekst:
In zes meesterlijke verhalen duikt Johnson in het leven van gewone mensen in ongewone situaties. Een programmeur die troost vindt in een digitaal evenbeeld van de president van de Verenigde Staten; een jonge man die naar de moeder van zijn zoon zoekt in een door de orkanen totaal geruïneerd Louisiana; een beklemmend perspectief van een vrouw met kanker die tussen slaap en wake leeft; een voormalige bewaker van een Stasi-gevangenis in Oost-Duitsland die fel zijn verleden ontkent, zelfs als de stukjes daarvan voor zijn deur gelegd worden. En last but not least twee deserteurs uit Noord-Korea die zich proberen aan te passen in het Zuid-Koreaanse Seoul terwijl een van hen de vrouw die hij heeft achtergelaten maar niet kan vergeten.Als-het-lot-lacht_Adam-Johnson_LR

Deze verontrustende, aangrijpende, onvergetelijke en tijdloze verhalenbundel over liefde en verlies, natuurrampen, de invloed van technologie en hoe het politieke klimaat persoonlijkheden kan vormen is een onmisbare gids voor onze nieuwe eeuw. De bekroning met de National Book Award 2015 bevestigt Johnsons positie als een van Amerika’s grootste hedendaagse schrijvers.

‘Als het lot lacht’ verscheen bij Uitgeverij Signatuur
Verschijningsdatum: 16-2-2016
ISBN: 978-90-5672-550-1
Aantal pagina’s: 272
€19,99