Schrijfwedstrijd Vrouwendag 2020 – 4 oktober

Schrijfwedstrijd Vrouwendag 2020

Ook dit jaar wil Den Hopsack in Antwerpen op 11 november de Nationale Vrouwendag de aandacht geven die hij verdient. Omdat ze er vanwege corona aan twijfelden of er dan een evenement in hun lokaal zal kunnen plaatsvinden, hebben ze naar een alternatief gezocht. Iets waarvoor geen fysieke aanwezigheid vereist is. En zo kwamen ze op het idee om een schrijfwedstrijd te organiseren.

Gevraagd wordt:
– een zelfgeschreven column of verhaal
– van 500-600 woorden
– geïnspireerd door Vrouwendag
– met als leidraad ‘leven in corona tijden’.

Wie mag deelnemen? Iedereen, zowel v, m, als x.

Stuur je bijdrage naar info@denhopsack.be
Ze moet op zondag 4 oktober binnen zijn.

In de onderwerpbalk dient te worden vermeld: “Schrijfwedstrijd Vrouwendag 2020”.

De jury bestaat uit:
Hilde Pinnoo – schrijfster.
Petra Van Brabandt – filosofe, verbonden aan Sint Lucas Antwerpen.
Saddie Choua – actief in de kunst: filmt, schrijft, werkt met mixed-media.

De jury krijgt de namen van de auteurs niet te zien en zal dus onbevooroordeeld te werk kunnen gaan.

Voor degene die de winnende tekst schreef stelt Marina Lauwers een kunstwerk ter beschikking.

De uitslag van de wedstrijd zal op 11 november bekendgemaakt worden. Alle deelnemers zullen op de hoogte gebracht worden van het resultaat. De uitreiking van de prijs aan de winnaar zal hoe dan ook, waar dan ook, feestelijk gebeuren.

De beste teksten zullen gebundeld worden. Die bundel zal aangeboden worden aan alle deelnemers. Ook de leden van onze VZW Modus Vivendi – Den Hopsack zullen de uitgave ontvangen, evenals de betrokkenen bij de organisatie van deze wedstrijd. Hij zal ook te koop worden aangeboden. Door deelname aan de wedstrijd geef je toestemming om je bijdrage in de bundel op te mogen nemen.
De opbrengst van de bundel zal worden geschonken aan een goed vrouwen doel.

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd staat HIER.