Bookstore Day -zaterdag 12 september

Op zaterdag 12 september 2020 vindt de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. In totaal doen zo’n 150 zelfstandige boekwinkels door het hele land aan Bookstore Day mee.

Sinds het ontstaan van de Nederlandse Bookstore Day, in april 2017, is deze dag uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel. In de afgelopen maanden, waarin velen noodgedwongen thuis zaten, is juist die boekhandel van grote waarde gebleken. Hier vond je boeken om de tijd te doden of je angst te bezweren, om in te vluchten of bij weg te dromen. Vaak ook bleef de onafhankelijke boekwinkel open – met afhaalloket of fietskoerier.    

Vanwege de anderhalvemetermaatregel zal Bookstore Day 2020 er iets anders uitzien. Maar nog altijd worden er op 12 september zeer uiteenlopende activiteiten georganiseerd.  Alleen op deze dag zijn speciale uitgaves, in prijs verlaagde titels en andere exclusieve boeken te verkrijgen. Ook zullen  auteurs, dichters, illustratoren, kookboeken- en kinderboekenschrijvers de boekhandels aandoen.

De familie Chabot, wier gezinsleden dit jaar maar liefst vier boeken uitbrachten, is op 12 september ambassadeur van Bookstore Day. Zij bezoeken boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Bij Boekhandel Donner in Rotterdam wordt de exclusieve Bookstore Day-uitgave Ik mag niet klagen gepresenteerd. Een bundel met 20 nieuwe verhalen van onder meer Jaap Robben, Lize Spit, Anne Moraal, Maartje Wortel en Niña Weijers ter ere van 20 jaar ‘Write Now!’, de verhalenwedstrijd die de springplank vormt voor jong schrijftalent, waaronder eerdergenoemde auteurs.

Onder de exclusieve uitgaven bevinden zich bovendien een selectie van Geheime voetnoten van Arnon Grunberg en Brievenselectie P.S. van Jet Steinz. Ook is exclusief voor deze dag een groot aantal titels in prijs verlaagd en liggen er gesigneerde titels in de boekhandel.

Bookstore Day is een initiatief van boekhandelsorganisatie Libris, in samenwerking met schrijver Yaël Vinckx. Stichting CPNB ondersteunt de organisatie bij de promotie van deze bijzondere dag van de boekhandel.

Klik hier voor alle informatie, de deelnemende boekwinkels en de speciale uitgaven.