Nieuw: Schouder aan schouder- Verhalen uit de literatuur voor fietsers en wielrenners

Nieuw: ‘Schouder aan schouder’- Verhalen uit de literatuur voor fietsers en wielrenners

Samengesteld door Maarten Boers

In de Nederlandstalige roman van de 21 eeuw wordt de lezer regelmatig voorbijgereden door wielrennende romanpersonages. Maarten Boers verzamelde de mooiste hoofdstukken en fragmenten uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur met de racefiets in de hoofdrol. De meeste personages in deze verzameling doen zich het liefst voor als de echte renners en laten zich zo zien in al hun schoonheid, kracht, maar ook onmacht en tekortkomingen. En zo is wielrennen als het leven zelf.

Met bijdragen van o.a. Dimitri Verhulst, Ronald Giphart, Ann De Craemer, Thijs Zonneveld, Bert Wagendorp en Ilja Leonard Pfeiffer.

Nederlands Paperback
Uitgeverij Rainbow
ISBN: 9789041713681
Druk 1: september 2020
304 pagina’s