Eerder verschenen: ‘Muur van glas’ van Marijke Teeuw

Eerder verschenen: ‘Muur van glas’ van Marijke Teeuw

‘Ze begreep niet dat het precies om vijf uur moet gebeuren. Ze liet haar fiets gewoon staan en ging naar binnen. Ze sloeg de deur keihard dicht, daar had ik toen nog niets over gezegd. Dat geef ik toe, hoor je? Dat dat echt mijn fout is, dat ik niet altijd alles direct zeg. En ik had haar ventiel open moeten draaien, dan had ze haar lesje geleerd.’
De personages in ‘Muur van glas’ zijn mensen die net wat buiten de maatschappij staan. Voor wie de wereld er anders uitziet. Mensen, die eigenaardige wensen hebben, bijzondere gewoontes, stil verdriet. Ze zijn vastgelopen. Of ontsnapt. Ze verkennen de vrijheid. Of struikelen erover.
Marijke Teeuw tekent haar personages zorgvuldig en fijnzinnig. Vaak beklemmend, maar ook met mededogen en hoop. Herkenbaar. En dichtbij. Een fascinerende verhalenbundel.
Marijke Teeuw (1946) werkte als docent in Nederland en Mozambique. Haar Mozambikaanse ervaringen verwerkte ze in de narratieve autobiografie Moisés kind van Mozambique en in de verhalenbundel Kikkerhart. Sinds haar pensioen is ze actief als taalcoach en doet ze ander vrijwilligerswerk.

Auteur: Marijke Teeuw
Uitgever: Elikser B.V. Uitgeverij
Nederlands Paperback
ISBN:9789463652346
Druk 1: juni 2020
201 pagina’s