Nieuw: ‘De man die geen president mocht worden’ – Frans Verhagen

Nieuw: ‘De man die geen president mocht worden’ – Frans Verhagen

De man die geen president mocht worden
en andere verhalen over de Verenigde Staten

Henry A. Wallace heette hij, en van 1941 tot 1945 was hij vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika onder Franklin Delano Roosevelt. Hij was de man die geen president mocht worden en zijn verhaal is een van de verhalen in het nieuwe boek van Frans Verhagen. Samen vertellen die een veel groter verhaal over de fascinerende geschiedenis van de Verenigde Staten. Aan bod komen onder meer de expeditie van Lewis enClark, hoe de Democraten Republikeinen werden en omgekeerd, de intrigerende Know Nothings en het Apenproces. Een belangwekkend kijkje in minder bekende maar bepalende ontwikkelingen in de Amerikaanse geschiedenis.

Amerika-kenner Frans Verhagen schrijft voor Nederlandse en Belgische media. Hij schreef al bijna twintig boeken, waaronder een biografie van Lincoln en ‘De Founding Fathers’.

Auteur: Frans Verhagen
Uitgever: Omniboek
Nederlands Paperback
ISBN: 9789401917407
Druk 1: oktober 2020
256 pagina’s