Eindejaarsschrijfwedstrijd Hebban: op naar betere tijden – 15 nov

Eindejaarsschrijfwedstrijd Hebban: op naar betere tijden

2020 wordt algemeen beschouwd als een rampjaar. Velen hopen op een terugkeer naar een soort ‘normaal’ in 2021. Maar wat als we normaal niet goed genoeg vinden? Is het niet tijd om de problemen van voor de coronapandemie aan te pakken? Oplossingen voor de klimaatcrisis, ongelijkheid, discriminatie en onveiligheid: kun jij betere tijden aan de horizon laten gloren?

Opdracht
Hebban daagt alle auteurs uit een kort verhaal te schrijven dat past in het thema ‘Betere tijden aan de horizon’. Dat mag een kerstverhaal zijn, maar ook een utopische toekomstvisie, een literaire verkenning van de lessen van 2020, een feelgoodverhaal of nog iets heel anders. Als het thema er maar in terugkomt. Alle genres (behalve non-fictie) zijn toegestaan. En net als bij onze eerdere schrijfwedstrijd Liefde in tijden van corona: hou het positief.

Winnen
De winnaar en vier runner-ups worden gepubliceerd in een Hebban e-bundel die tijdens de Adventskalender op Hebban gepubliceerd wordt. De vorige e-bundels van Hebban werden vele honderden keren gedownload en deze bundel verschijnt tijdens de immens populaire Hebban Advent, dus een uitstekende gelegenheid om je als auteur in de kijker te spelen. De winnaar ontvangt ook nog een spannende Hebban Goodiebag.

Wat moet je weten?
Wie kan meedoen: iedereen met een Hebbanaccount
Hoe vaak: iedereen mag één verhaal insturen
Deadline: 15 november 2020, 23:59 uur
Lengte verhaal: 1.000 – 1.500 woorden
Thema: Betere tijden aan de horizon
Genre: vrij, als het maar fictie is
Jury: Lindy de Jong (Hebban Crew), Eveline Tolsma (lezer), Job Jan Altena (CPNB)
Bekendmaking: zaterdag 19 december 2020
Hoofdprijs: de winnaar en vier runners-up worden op Hebban gepubliceerd in een e-bundel tijdens de Hebban Adventskalender en de winnaar ontvangt een goodiebag.

Je kunt HIER op de website van Hebban meedoen.