Verhalenbundel van de ‘Schrijvers voor Vrijheid’

Vijf auteurs schreven een novelle over een dag uit het leven van 5 personages: een jongetje die als slaaf wordt vastgehouden op een rozenkwekerij in Bangalore, India, zijn moeder, de eigenaar van de fabriek, een voorbijganger en een journalist.

De auteurs:
Jeanine Erades – Lisette van de Heg – Henk Jan Kamsteeg – Floor Koomen – Jan Vermeer

schrijversvrijheidVoor een donatie (via deze pagina) van minimaal 17 euro, ontvangt u een exemplaar thuis. Vijf auteurs schrijven samen één novelle, onder de naam ‘Schrijvers voor de Vrijheid’. International Justice Mission heeft het boekje laten schrijven, naar aanleiding van een bevrijdingsactie op 14 juli 2014 in India, waarbij een team van IJM een einde maakte aan het slavenbestaan van onder andere het 8-jarige jongetje Mallesh. Zijn verhaal wordt hier verteld. Wie dit boek koopt, steunt daarmee de het werk van IJM, een internationale organisatie die zich inzet om een einde te maken aan slavernij – zie  www.ijmnl.org – onder het motto: duizenden bevrijden, miljoenen beschermen, bewijzen dat gerechtigheid voor de armen mogelijk is.

Over de verhalenbundel
Is India een deel van de beschaafde wereld? Je zou zeggen van wél, als we Raj en zijn vrouw Suvan en zijn zonen Ekram en Viajesh in het eerste hoofdstuk ontmoeten. Hij is een businessman en leidt een grote rozenkwekerij, met internationale verkooplijnen, onder andere naar Nederland. Maar langzamerhand zoemt de camera van het schrijversvijftal wijder uit, en vooral dieper. We ontmoeten Sumana – als ze een visitekaartje zou hebben, zu erop staan: ‘slavin’, zoals haar zoontje ook slaaf is; we kijken achter de hekken van de rozenfarm, We ontmoeten het in westerse stijl levende meisje Prashansa, buiten de farm, eerst naar het lijkt alleen als toeschouwer, maar ineens wil haar moeder haar uithuwelijken aan Vijajesh. We krijgen zelfs de gelegenheid om met de gedachten en gevoelens van Jafar, de jonge slaaf, mee te denken en te voelen, terwijl hij zich verstopt voor z’n moeder tijdens de bevrijdingsactie. Geen spoilers, koop het boekje, lees het verhaal, zie hoe het afloopt…

5 auteurs –> 1 novelle