Verwacht: Een zoen van Kim Gevaert

Op 14 april verschijnt bij Uitgeverij Houtekiet:

Een zoen van Kim Gevaerteenzoen
en andere verhalen uit 30 jaar sportjournalistiek
door Ivan Sonck

Ooit woonden ze op een kilometer van elkaar, Ivan Sonck en Eddy Merckx. Ivan bewonderde Eddy, het omgekeerde was zeer twijfelachtig. Hebben de heren, nu ze de zeventig zijn gepasseerd, vrede gesloten? Kon een voormalige chef van de VRT-sportredactie tot de intelligentsia worden gerekend? En waarom wilde een Vlaams Belanger omroeper worden bij de Ivo Van Damme Memorial? Prangende vragen waarop dit boek de antwoorden levert.

Ook minder ernstige thema’s komen aan bod: de allermooiste wedstrijden waarvan Sonck, een atletiekfreak, getuige was, zijn bijzondere belangstelling voor Shalane Flanagan, een Australiër in Rome of het buitenverblijf van de wereldberoemde Finse toondichter Jan Sibelius. En natuurlijk, die zoen van Kim Gevaert.
De memoires van de bekendste atletiekjournalist van Vlaanderen
Een must voor sportfans
Eigenzinnig en openhartig

Ivan Sonck (1945) is doctor in de rechten maar wilde al van kindsbeen af sportjournalist worden. Dertig jaar lang bracht hij verslag uit over atletiek bij de VRT-tv en Eurosport. Hij schrijft nog geregeld in diverse bladen, waaronder Runner’s World. Sonck is zelf een fervent loper, die dertien marathons tot een goed einde bracht.

Een zoen van Kim Gevaert is een uitgave van Houtekiet. ISBN 9789089244208. Prijs € 19,99.