Damespraatjes organiseert schrijfwedstrijd ‘TABOE’!- 15 dec

Nederland is een land waar relatief veel kan, mag en bespreekbaar is. Toch neemt dit niet weg dat er veel taboes in Nederland heersen. Wat een taboe is, is voor iedereen verschillend en is sterk afhankelijk van de omgeving waar je vandaan komt. Dit maakt het onderwerp ‘taboe’ dan ook enorm veelzijdig en waanzinnig uitdagend om over te schrijven.
Het is een heuse traditie: Damespraatjes organiseert dit jaar voor de vijfde keer een schrijfwedstrijd voor haar lezers en lezeressen. Na Vijf!, Zomer, Lef en Wild staat de wedstrijd dit jaar in het teken van het thema Taboe. Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd; het maakt niet uit hoe oud je bent, of je al schrijfervaring hebt en of je in onze doelgroep valt. Plezier in schrijven en affiniteit met het onderwerp taboe zijn eigenlijk de enige eisen!

SPELREGELS

Binnen het thema taboe mag je zelf kiezen waar je over schrijft. Wel geven wij hier de volgende kaders aan:

– Het verhaal bevat tussen de 1.000 en 1.500 woorden.
– Het verhaal mag uitdagend, spannend en sexy zijn. Echter nemen wij verhalen die kwetsend of in strijd met de wet zijn niet in behandeling.
– Het verhaal wordt aangeleverd als Word-bestand en is voorzien van een kleine beschrijving van jezelf (maximaal 75 woorden).
– Je geeft ons het recht het verhaal te redigeren en te publiceren.
– Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn.
Je levert het vóór 15 december 2020 aan via schrijfwedstrijd@damespraatjes.nl o.v.v. ‘Schrijfwedstrijd Taboe’

Ook dit jaar kan je door het delen van je verhaal weer mooie prijzen winnen! Na het insturen van je verhaal leggen wij deze voor aan een kundige vakjury, bestaande uit acquirerend redacteur Sabrina Verbeek van Uitgeverij De Fontein en Damespraatjes redacteuren Mara Lange-Blikslager en Sandra Blikslager. De jury kiest de tien blogs uit. Deze worden voorgelegd aan onze lezeressen, die kunnen stemmen op hun favoriete verhaal. De winnaar van de schrijfwedstrijd wint een cadeaubon van Bol.com ter waarde van € 100!

Alle tien verhalen die door de vakjury genomineerd zijn, worden gepubliceerd in een prachtig e-book. Dit boek wordt uitgegeven door Damespraatjes en zal gratis online te downloaden zijn.

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd van Damespraatjes staat HIER.