Schrijfwedstrijd ‘Na corona’! -31 december

Schrijfwedstrijd Schrijven Online: ‘Na corona’!

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Schrijven Online. Samen met de Querido Academie organiseert Schrijven Magazine een schrijfwedstrijd met als thema ‘na corona’.

We snakken allemaal naar het einde van de coronamaatregelen. Wanneer het zover zal zijn weten we niet, maar er komt een moment dat we weer teruggaan naar normaal. Nou ja, normaal. Misschien wordt het wel naar een heel ander normaal. Wat wordt er anders? Wat blijft hetzelfde? Kortom, wat gebeurt er ná corona? Schrijf een verhaal, gedicht, essay, lied of wat je maar wil over ’Na corona’. Maximaal 500 woorden. Maak het origineel… verras ons.

Start van de wedstrijd: 19 november
Deadline: 31 december om 23:59
Bekendmaking winnaars: 4 februari 
Tussendoor wordt er een longlist en een shortlist bekend gemaakt. 

Voor de eerste prijs ontvangt de winnaar een opleidingscheque t.w.v. 500 euro van Querido Academie. Met de tweede plaats win je een boekenpakket van Singel Uitgeverijen. Voor de derde prijs ontvangt de winnaar een abonnement op Schrijven Magazine en een boek uit de Schrijfbibliotheek. De winnende verhalen worden gepubliceerd in Alice in Schrijven Magazine.

De jury bestaat uit 3 juryleden:
•    Dorine Holman – is literair agent en organisator van literaire evenementen.
•    Jente de Jong – is een activistische theatermaker en een actrice met liefde voor taal. Bij uitgeverij Querido verscheen in 2017 haar debuut Het intieme vreemde. Jente geeft bij de Querido Academie de onlinebeginnerscursus #ikschrijfthuis.
•    Frank Noë – is de hoofdredacteur van Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.

Klik hier voor alle voorwaarden en om mee te doen.