8000 inzendingen voor Junior Schrijfwedstrijd

Ivar Andrieu, Dagmar Blokland en Emma Kraaijvanger zijn de drie jeugdige winnaars van de Junior Schrijfwedstrijd van RTL Telekids. Zij werden op feestelijke wijze in hun klas verrast door juryleden Ruben Nicolai, Guido Spek en Nicolette Kluijver en kinderboekenschrijvers Paul van Loon en Manon Sikkel.
De eerste editie van de Junior Schrijfwedstrijd is door het grote aantal deelnemende kinderen en hun ingezonden verhalen een succes. Ruim 8.000 verhalen zijn ingestuurd. In drie leeftijdscategorieën konden de kinderen deelnemen en het verhaal van een kinderboekenschrijver afschrijven. Uit alle inzendingen koos de jury de winnende verhalen.junior_schrijfwedstrijd_rtl_telekids200
RTL Telekids en Telekids Boeken organiseerden deze wedstrijd samen met Stichting Lezen & Schrijven. Het doel van de wedstrijd is om basisschoolkinderen te stimuleren meer te lezen én te schrijven. De kinderen werden uitgedaagd om een verhaal af te schrijven. Niet zomaar een verhaal, maar één waarvan het begin door de bekende kinderboekenschrijvers Vivian den Hollander, Paul van Loon en Manon Sikkel is geschreven.
De winnaars verdienen met hun winnende verhaal vanzelfsprekend de roem die een debuterend auteur ten deel valt, een jaarabonnement op Telekids Boeken, een meet & greet voor hun hele klas met hun ‘co-auteur’ en Samsung tablets voor elk kind in hun klas.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine