Lisette Jonkman wint Harland Awards verhalenwedstrijd

Tijdens het drukbezochte Gala van het Fantastische Boek zijn op 2 april de jaarlijkse Harland Awards uitgereikt, dé nationale prijzen voor de beste Nederlandstalige roman en het beste korte verhaal in het fantastische genre.

Meer dan 400 auteurs, uitgevers en liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en magisch realistische literatuur kwamen bijeen in de Rode Hoed om de uitreiking bij te wonen. Na een middagprogramma vol panels en workshops presenteerden auteur Susan Smit en redacteur Chris Kooi – namens juryvoorzitter Tomas Ross – ’s avonds het oordeel van de professionele jury.LOGO_PHP2015_verhalen_transparant-copy

De winnaar van de Harland Award Romanprijs, ter waarde van 2.500 euro, werd Auke Hulst met het boek ‘Slaap zacht, Johnny Idaho,’ verschenen bij uitgeverij Ambo|Anthos. Deze sublieme toekomstroman werd gekozen uit eenenveertig ingezonden titels.

Naast de romans werden maar liefst tweehonderd korte verhalen ingestuurd voor de Harland Awards Verhalenwedstrijd, die al een historie heeft van veertig jaar. De hoofdprijs van 1.000 euro voor het beste korte verhaal ging dit jaar naar Lisette Jonkman met het korte verhaal ‘De vier stadia van verval’.

De uitreiking geschiedde onder auspiciën van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, tevens de organisator van het Gala.

De top drie:
1. Lisette Jonkman
2. Jen Minkman
3. Margriet du Maine

Paul Harland Debuutprijs — Lisette Jonkman (€ 150,-)
(Deze prijs is voor de hoogst geëindigde auteur die voor het eerst aan deze wedstrijd (en zijn voorgangers) meedoet. De Debuutprijs wordt gesponsord door Saskia van Oostenrijk.)

NCSF Premie — Erik Betten (€ 150,-)
Deze prijs is voor het hoogst geëindigde sciencefictionverhaal in de ranglijst. De Premie wordt gesponsord door het Nederlands Contactcentrum voor ScienceFiction.

De volledige uitslag van de verhalenwedstrijd is HIER te vinden.