Nieuw: ‘Gedachten over onze tijd’ van Tommy Wieringa

Nieuw: ‘Gedachten over onze tijd’ van Tommy Wieringa

‘Ons boerenland is morsdood. Nauwelijks meer insecten, nauwelijks meer vogels, nauwelijks meer bodemleven. Landdegradatie. Het komt nu aan op radicale dienstbaarheid aan de aarde, zonder hoop op dankbaarheid of begrip van je medemens.’ Tommy Wieringa is niet alleen bezorgd over het boerenland, hij schrijft met dezelfde urgentie over onze cultuur, onze democratie en onze intellectuele vrijheid. De actualiteit is de aanleiding om zijn pen te scherpen, maar steeds weet hij dieper te raken door brandende kwesties in hun historische context te zien en tegelijk een moreel appel te doen. Wieringa excelleert als columnist, zijn stukken geven een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd en zetten daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen.

Een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd

Klik HIER voor een leesfragment.

Uitgever: De Bezige Bij
Auteur: Tommy Wieringa
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789403123912
Druk 1: februari 2021
304 pagina’s