Verhalenbundel: ‘Ter observatie’ van Kjeld Aij

Verhalenbundel: ‘Ter observatie’ van Kjeld Aij

In de persoonlijke verhalenbundel ‘Ter observatie’ vertelt Kjeld Aij hoe hij zelf met vallen en opstaan omgaat met de complexiteit binnen de zorg. Want wie met een helikopterview naar de Nederlandse ziekenhuizen kijkt, ziet een sector die kraakt en piept in zijn voegen. Arbeidskrapte, ketenzorg, vergrijzing, regeldruk en een pandemie – door de vele schijnbaar onoplosbare vraagstukken zit iedereen in een spagaat.

Aij legt de gang van zaken in het ziekenhuis als het ware onder de scan. Hij stelt geen diagnose en raadt geen behandeling aan. Wel laat hij aan de hand van zijn eigen ervaringen zien hoe bestuurders, leidinggevenden en zorgprofessionals wel degelijk iets kunnen doen om de lastige omstandigheden te verzachten. Het enige wat zij nodig hebben is de moed om uit te dokteren wat werkt en wat niet.

Slagvaardigheid, inventiviteit, constructief samenwerken, veranderkracht en zorgvuldig waarnemen vormen de rode draad in de observaties van Aij.

Auteur: Kjeld Aij
Nederlands Paperback
ISBN: 9789047014867
Druk 1:februari 2021
160 pagina’s