DE BAARNSE LITERATUURPRIJS -25 april 2021

DE BAARNSE LITERATUURPRIJS -25 april 2021

De Baarnse Literatuurprijs is in 2011 in het leven geroepen als een wedstrijd in het schrijven van korte verhalen, met als uitgangspunt de lengte van een column. Er wordt elk jaar gewerkt met een thema. In eerdere jaren zijn de volgende thema’s aan bod geweest: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep, de ontmoeting, metamorfose, een vriendendienst en alle tijd van de wereld. Het thema voor 2021 is ‘Suikerspin’.

De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal (maximaal 850 woorden) met als thema: Suikerspin
Inzenden is mogelijk van 29 maart tot en met 25 april 2021.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking wordt traditiegetrouw op feestelijk wijze gevierd tijdens Cultureel Festival Baarn. Tijdens de uitreiking is er een inspirerende gastspreker en worden de juryrapporten en de verhalen van de prijswinnaars voorgelezen. Traditiegetrouw reikt burgemeester M. Röell de oorkondes uit.
De eerste prijswinnaar mag een uniek kunstwerk uitkiezen. Voor alle genomineerden is er een cadeautas samengesteld.
Hoe de prijsuitreiking op 4 september 2021 wordt vormgegeven zal afhankelijk zijn van de dan geldende maatregelen.

Alle informatie over en het reglement van deze #schrijfwedstrijd staan HIER op de website van de organisators.