Schrijfchallenge The Optimist – 31 mei 2021

DOE MEE MET de ‘BESTE TOM’ SCHRIJFCHALLENGE

Schrijf een positief verhaal

Om Nederland massaal een stuk optimistischer te krijgen, lanceert tijdschrift The Optimist de ‘Beste TOM’ Schrijfchallenge. Gedachte hierachter is dat mensen die iets positiefs schrijven of lezen, beter in hun vel gaan zitten. TOM staat voor The Optimist Movement, de beweging achter het tijdschrift.

Iedereen kan een brief, gedicht, essay of kort verhaal naar TOM sturen, zolang het de lezer maar inspireert, blij verrast of aan het lachen maakt. Alle inzendingen worden door onze redactie gelezen en uiteindelijk wijst een vakkundige Raad van Waarde de meest aansprekende inzendingen aan. Deze raad bestaat uit Yolanda Eijgenstein, Cathelijne Esser, Gijs de Swarte en Jan Terlouw. Hoofdredacteur Brian de Mello coördineert de Raad.

In samenwerking met enkele sponsors zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de verhalen die de hoogste waardering krijgen. Bovendien ontvangen alle inzenders die geselecteerd worden voor de jubileumuitgave twee jaar lang gratis het tijdschrift. Daarnaast krijgt iedereen die meedoet het e-book ‘Tips om je beter te voelen’ cadeau.

SPELREGELS

 • Jouw artikel telt tussen de 300 en 2.000 woorden. Gedichten mogen korter.
 • Het is in de jij-vorm geschreven (dus liever niet in de u-vorm).
 • Het is positief, inspirerend of bemoedigend. Staan er onverhoopt toch negativiteit, beledigingen of ontmoedigingen op je papier? Dan dagen we je uit om die gedachten om te buigen.
 • Het is door jou zelf geschreven en nog niet eerder ergens gepubliceerd.
 • Je kunt je verhaal insturen op de website van TOM. Dit is mogelijk tot en met 31 mei 2021.
 • Alle inzendingen worden door de redactie gelezen en worden eigendom van uitgeverij The Optimist. Alle inzenders krijgen een reactie voor 30 juni 2021.
 • Over de Schrijfchallenge en de uitslag is correspondentie mogelijk, zolang deze maar optimistisch van toon is.

Bron en meer informatie: website TOM

2 Reacties

 1. Beste Tom,

  Eten verpieterd? Hond weggelopen? Vlot op drift? Optimisme wordt jouw levenssap! Het is niet moeilijk: je moet gewoon leren ‘omdenken’. Vies eten is goed voor de lijn, een weggelopen hond zorgt voor warme liefdesstromen die je voor het beestje voelt terwijl je je anders alleen maar stoort aan het vier keer per dag verplicht uitlaten, in de regen. En een op drift geraakt vlot zorgt ervoor dat je nu eens even niet een sigaret opsteekt omdat je wel iets anders aan je hoofd hebt. Het wordt tijd om mini-rampjes positief te gaan labelen!
  Een stinkende scheet wordt een hoera-moment omdat het lichaam blijkbaar op de juiste wijze functioneert bij gasvorming en als een glas cola wordt omgestoten maak je gelijk de hele vloer maar schoon want dat werd toch hoog tijd. Zuig de momenten op wanneer bemoeizuchtige mensen je leven willen bepalen: laat ze gelijk maar even boodschappen voor je doen en de kattenbak verschonen.
  Geniet van het feit dat je nooit bij het onderste schap in de supermarkt kunt komen: vraag een mooie vakkenvuller het voor je te doen en let vooral op de gespannen kuiten wanneer deze zich voor je uitslooft. En vooral heel dankbaar zijn en weer terugkomen! Jij ook een prettige dag!
  Ook zo klaar met die roddelende collega? Maak een lied van die wanstaltige anekdotes en zing deze met verve op de Kerstborrel!
  Het is niet moeilijk, het leven zit vol klucht-momenten. Herken ze en draai ze om! Succes!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.