Uitslag Fantastels bekend

Op 9 april 2016 vond de prijsuitreiking van Fantastels 2015 plaats. Ben Adriaanse won deze zevende editie van Fantastels met zijn verhaal ‘De aardappelen van Clingemans & Co’.  Hij won hiermee € 250,00 en de zilveren Fantastelstrofee.  photo DSC_0062_zpsnlkqc1me.jpg
Tweede werd Jorrit de Klerk, met ‘Reset’, derde Johan Klein Haneveld met ‘De droom’.

Sanne de Bock won met haar verhaal ‘De Witte Duisternis’ de Leerlingtovenaarsprijs van € 50,00, gesponsord door Yarrid Dhooghe.
De Feniksprijs, € 35,00, gesponsord door Fred Rabouw, ging naar Tom Kruijsen, die met zijn verhaal ‘De roep van de dood’ zijn rangordeplaats van vorig jaar met bijna honderd plaatsen wist te verbeteren.
De vierde plaats, met de daarbij horende € 33,00 ‘wat jammer dat je nét niet in de top drie belandde’-prijs, gesponsord door Tja Huizing, was voor Tijs de Jong, met ‘Drie-eenheid’.
De Aluminiumprijs, € 13,00 voor de deelnemer wiens verhaal nét de derde ronde niet haalde, ging naar Astrid Lecomte en Thirza Meta, voor hun verhaal ‘De Zeemeermin’.
De Deviantprijs, uitgereikt aan het verhaal waar de jury in de top 26 het meest verdeeld over was, een exemplaar van ‘Mando Vidé en het robotbevrijdingsfront’, gesponsord door Django Mathijsen, was voor Margot Eppinks verhaal ‘Mijn kleine vriendje’.

 

Meer informatie en de volledige uitslag is te vinden op de website van Fantastels.