Verhalenbundel: ‘Let goed op’ – Jason Reynolds

Verhalenbundel: ‘Let goed op’ een verhaal in tien stappen – Jason Reynolds

Een briljant boek over de omwegen die je soms moet maken.

Dit verhaal begint net als alle goede verhalen: met een schoolbus die uit de lucht valt. Niet dat iemand dat ziet gebeuren, trouwens.
Iedereen heeft het te druk met andere dingen. Met praten over snotjes, bijvoorbeeld. Met zakgeld stelen, skateboarden en dapper zijn. Met ingewikkelde high fives, niets liever willen dan ontsnappen uit een ingewikkeld leven, grappen maken en troost vinden. Maar vooral met naar huis lopen.
Jason Reynolds (1983) las voor het eerst een boek uit toen hij zeventien was. Dit kwam omdat hij weinig verhalen zag waarin hij zichzelf, als zwarte jongere, herkende. Met zijn gedichten en boeken wil hij daar verandering in brengen en in Amerika lukt dat – hij is een van de meest geroemde eigentijdse schrijvers van jeugdboeken.
‘Let goed op’ is het beste boek van het jaar volgens o.a. The New York Times, Kirkus en The Today Show.

Auteur: Jason Reynolds
Uitgever: Condor
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789493189300
Druk 1: april 2021
192 pagina’s

Vanaf +/- 10 jaar

Vertaler: Maria Postema