Nieuwe verhalenbundel van Arthur Japin

Op 21 april verschijnt bij uitgeverij Magonia de bundel ‘Goed volk’, reisverhalen en notities van Arthur Japin.
Een nooit eerder in deze vorm verschenen selectie.

Over de verhalenbundel20.2.2016-Lage-resolutie-MAG_omslag221x149mm-202x300
Mensen die hun eigen weg gaan, Arthur Japin voert ze niet alleen op in zijn romans, ook in het dagelijks leen kruisen ze zijn pad. In Goed volk is daarvan een bonte verzameling bijeengebracht. Hier figureren vorsten en zwervers, politici en koninginnen van de nacht, maar ook schrijvers als Alberto Moravia of Colm Tóibín. Zelfs de moeder van Poetin. In 28 korte reisverhalen en notities van over de hele wereld en door de jaren heen schetst Japin zijn ontmoetingen met enkelingen die hun eenzaamheid tot schitterend gebrek maakten.
Vanaf nu, bij alles wat je wantrouwt, bij alles wat je niet begrijpt, bij alles wat jou overkomt en waarbij jij je afvraagt: waarom gebeurt mij dit? moet je eens denken: waarom ook eigenlijk niet? Waarom zou mij zoiets eigenlijk niet gebeuren?’

ISBN: 978 94 92241 06 1 – Prijs: € 17.95 – Verschijnt: 21 april 2016
Aantal pagina’s: 160, luxe softcover, met illustraties

Over de auteur
Arthur Japin (Haarlem, 1956) is één van de bekendste Nederlandse schrijvers. Met zijn romans, zoals bijvoorbeeld ‘De zwarte met het witte hart’, ‘Een schitterend gebrek’, ‘De overgave’ en ‘Vaslav’ won hij grote literaire prijzen, waaronder de Libris- en de NS-Publieksprijs. In 2015 verscheen zijn nieuwste roman ‘De gevleugelde’. Japin schrijft ook verhalen, toneelstukken en filmscenario’s en wordt uitgegeven door De Arbeiderspers. ‘Goed volk’ verschijnt bij uitgeverij Magonia.

De boekpresentatie zal op zondag 24 april plaatsvinden in de trein. Meer informatie hierover en een kans om hierbij aanwezig te zijn zijn te vinden op de website van de NS.