Schrijfwedstrijd Uitgeverij Palmslag – 25 juli

Dit jaar bestaat Uitgeverij Palmslag 15 jaar en dat vieren ze met verschillende activiteiten. Ze trappen af met een uitdagende schrijfwedstrijd voor korte verhalen waar iedereen aan mee kan doen vanaf 16 jaar! Het thema van deze schrijfwedstrijd is ‘Palmares’.

‘Palmares’ is een begrip uit de sportwereld, dat zoveel betekent als een lijst met jouw bijzondere prestaties. Maar we kunnen dit begrip breder trekken dan alleen sportprestaties. Want wat zijn jouw ‘Palmares’ in je leven of in dat van een fictief leven of ontbreken er nog ‘overwinningen’ op je lijst of op die van een fictief persoon? Tegelijk heeft het ook met verliezen te maken. Want het leven kent soms ook minder mooie momenten. Momenten waarop je ‘verliest’ of iets dreigt te verliezen? Voel je je een winnaar of een verliezer, of is er overlap tussen beide? In je verhaal komen één of meerdere van deze elementen terug. En goed om te weten: je mag zowel fictie als non-fictie inzenden!

Inzendtermijn
Schrijfwedstrijd ‘Palmares’ loopt van vrijdag 14 mei t/m zondag 25 juli 2021 tot 23.59 uur. Alle inzendingen die daarna binnenkomen, doen helaas niet mee met de wedstrijd.

Dit is wat je kunt winnen…
Een vakkundige jury selecteert uit alle inzendingen in ieder geval twaalf verhalen die in de bundel worden opgenomen (deze twaalf schrijvers krijgen een gratis exemplaar van de bundel). Uit deze inzendingen worden vervolgens drie finalisten gekozen, waarvan de overall prijswinnaar bekend wordt gemaakt tijdens de bundelpresentatie eind november. De winnaar mag zijn of haar verhaal dan voordragen! Bovendien mag hij of zij (onder voorbehoud van omstandigheden die Palmslag of de winnaar anders doen besluiten) zitting nemen in de jury voor een volgende schrijfwedstrijd van Uitgeverij Palmslag. Alle drie de finalisten ontvangen tijdens de bundelpresentatie bovendien een uitgebreid Palmslagpakket, dat bestaat uit een mooie selectie dichtbundels en boeken uitgegeven door Palmslag.

Voorwaarden deelname
Voor deelname aan de schrijfwedstrijd ‘Palmares’ gelden verder nog onderstaande voorwaarden. We willen je vragen deze goed door te nemen voordat je je verhaal naar ons mailt.

1. Deelnemers kunnen een kort verhaal inzenden dat voldoet aan de volgende kenmerken:
– Aantal woorden: minimaal 750 woorden tot maximaal 1250 woorden.
– Genre: zowel fictie als non-fictie is toegestaan maar je verhaal gaat wel in op het thema ‘Palmares’.

Kijk voor meer informatie en de volledige voorwaarden op https://palmslag.nl/schrijfwedstrijd-15-jaar-palmslag!