Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets verkocht aan Amerika, en zes andere landen

De afgelopen weken werden de vertaalrechten van het Boekenweekgeschenk ‘Wat wij zagen’ van Hanna Bervoets al voor verschijning verkocht aan zeven landen, waaronder Amerika.Details

De afgelopen weken werden de vertaalrechten van het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen van Hanna Bervoets al voor verschijning verkocht aan zeven landen, waaronder Amerika. De rechten werden verkocht door haar agent Lisette Verhagen van PFD in Londen. De vertaling werd gemaakt door Emma Rault. De biedingen op de internationale filmrechten zijn nog in volle gang.Niet eerder werd een Boekenweekgeschenk al voor publicatie aan zoveel landen verkocht. Ook de vertaalrechten van Bervoets’ roman Welkom in het Rijk der zieken werden verkocht.

Wat wij zagen verschijnt in maart 2022 bij het Amerikaanse uitgeefhuis Houghton Mifflin Harcourt (HMH).

‘De stem van Hanna en de zeggingskracht van dit werk zijn onontkoombaar en urgent. Er komt geen enkele andere roman in me op die zo helder in beeld brengt hoe het dagelijks leven van de content moderator eruitziet, wat er onder de motorkap van onze levens op sociale media gebeurt en welke enorme psychologische tol de mensen betalen die dat werk doen. Je krijgt een spiegel voorgehouden hoe sociale media zich in onze geesten hebben genesteld, vaak met catastrofale persoonlijke en politieke gevolgen. Dat allemaal terugzien in een verhaal met zo’n strakke spanningsboog en zo’n dwingend ritme, maakt Wat wij zagen alleen maar overtuigender,’ zegt redacteur Naomi Gibbs van HMH over het boek.

Uitgevers met de rechten
De verschillende buitenlandse uitgevers hebben de rechten middels spannende biedingsronden verworven. Inmiddels zijn de rechten verkocht aan:

Carl Hanser Verlag (Duitsland)
Le Bruit du monde (Frankrijk)
Picador (VK)
Houghton Mifflin Harcourt (VS)
Mondadori (Italie)
Strawberry (Noorwegen)
Gummerus (Finland)

Het Boekenweekgeschenk
Het Boekenweekgeschenk Wat wij zagen krijgen lezers bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Om de drukte te spreiden wordt het geschenk de hele maand juni uitgereikt, zo lang de voorraad strekt. Wat wij zagen is een uitgave van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

De Boekenweek 2021
Van 29 mei tot en met 6 juni vindt de verplaatste Boekenweek van 2021 plaats. Het is voor het eerst dat een Boekenweek in de zomer is en de Boekenweekauteurs staan te popelen om Nederland hun werk te laten lezen. Hanna Bervoets en Roxane van Iperen reizen met de Boekenweektournee het hele land af om met lezers in gesprek te gaan over hun werk. Ook zijn de auteurs tijdens de Boekenweek hoofdredacteuren op lezersplatform Hebban.

Bron: CPNB