“ZKV-meester” A.L. Snijders overleden

Schrijver A.L. Snijders is op 83-jarige leeftijd overleden, meldt AFdH Uitgevers. A.L. Snijders was een pseudoniem van Peter Müller. Hij stond bekend als de meester van het ‘zeer korte verhaal’, een genre dat door hem zelf was bedacht.

Snijders was tientallen jaren docent Nederlands en begon in de jaren 80 columns in diverse kranten te schrijven. In 1992 debuteerde hij in boekvorm, met de columnbundel Ik leef aan de rand van de wereld. Erna volgden in hoog tempo meer bundels met columns en korte verhalen.

De ‘zeer korte verhalen’ die Snijders schreef hadden hooguit een paar honderd woorden. Hij publiceerde twaalf bundels met deze ‘zkv’s’ bij AFdH Uitgevers, dat in 2006 speciaal werd opgericht om het werk van Snijders te kunnen uitgeven.

De eerste zkv-bundel van Snijders was Belangrijk is dat ik niet aan lezers denk, met daarin 336 zeer korte verhalen. In april van dit jaar verscheen zijn laatste bundel: Tat Tvam Asi

Op de website van AFdH uitgevers kunt u een In Memoriam lezen.