Voetbalverhalen: ‘Toen godenzonen niet bestonden’ – Maarten Spanjer

Voetbalverhalen: ‘Toen godenzonen niet bestonden’ – Maarten Spanjer

Verhalen over voetbal met Rinus Michels, Pelé, Maradona, Willem van Hanegem en Simon Tahamata

‘Wie van nostalgie en humor houdt, kan met dit boek zijn hart ophalen.’ Louis van Gaal

Maarten Spanjer vertelt over de tijd waarin jongens nog op straat voetbalden en droomden van een voetbalcarrière en een Ajax-vrouw. Waarin voetbalhelden aanspreekbaar waren en geen koptelefoon ophadden.

Op zijn bekende droogkomische wijze beschrijft Spanjer de voetbalavonturen uit zijn jeugd, maar ook onvergetelijke ontmoetingen met grootheden als Michels, Pelé en Maradona. Zijn bezoek aan een gevangenis om met Willem van Hanegem en Simon Tahamata tegen moordenaars en treinkapers te voetballen is even spannend als humoristisch. Deze oude en nieuwe verhalen hebben één ding gemeen: het plezier in het voetbal spat ervanaf.

Auteur: Maarten Spanjer
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789046828229
Druk 1: april 2021
160 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*