Bundel: ‘Schip in dok’ een eerbetoon in dundruk aan J.M.A. Biesheuvel

Bundel: ‘Schip in dok’ een eerbetoon in dundruk aan J.M.A. Biesheuvel

J.M.A. Biesheuvels rijke en grote oeuvre spreekt tot de verbeelding van velen. Het zit vol korte verhalen en novellen over de wereldzeeën, bijzondere eenlingen, reizen, zijn jeugd en het gekkenhuis, en bevat een uitzonderlijke dosis absurde logica. Met zijn vele bundels, zoals In de bovenkooi en Reis door mijn kamer, heeft Biesheuvel laten zien wat zijn verbeeldingskracht en fantasie vermag. Het maakte hem tot een zeer geliefde verhalenverteller, zo niet de beste van Nederland, die met zijn stilistische rijkdom garant stond voor klassieke titels als ‘Brommer op zee’, ‘De angstkunstenaar’, ‘Tanker cleaning’ en ‘Brief aan vader’. Biesheuvel had naar eigen zeggen de gewaarwording te zijn ‘verdwenen’ in zijn driedelige Verzameld werk, dat in 2008 verscheen. Schip in dok haalt hem weer boven, met een ruime selectie uit zijn evergreens, én verrassende keuzes.

Auteur: J.M.A. Biesheuvel
Uitgeverij: Van Oorschot
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789028211001
Druk 1: juni 2021
320 pagina’s