Bundel: ‘Vaal paard, vale ruiter’ – Katherine Anne Porter

Bundel: ‘Vaal paard, vale ruiter’ – Katherine Anne Porter

drie korte romans

De Spaanse griepepidemie verandert voorgoed het leven van een jonge Amerikaanse journaliste in het titelverhaal in deze gekroonde bundel uit 1939.

‘Vaal paard, vale ruiter’ van de Amerikaanse schrijfster Katherine Anne Porter is de klassiek geworden bundeling uit 1939 van drie korte romans. De gelijknamige titelvertelling is een bij vlagen mystiek verhaal dat zich afspeelt op de smalle lijn tussen het leven en de dood. De jonge journaliste Miranda – Porters alter ego – wordt tijdens de Spaanse griepepidemie ernstig ziek. In haar koortsdromen raken jeugdherinneringen vermengd met angstvisioenen van haar verloofde, een soldaat die op het punt staat om uitgezonden te worden naar de loopgraven van Europa.

‘Noenwijn’ is een beklijvend verhaal over tragedie en schandalen op een klein melkveebedrijf in Texas. En in ‘Oude sterfelijkheid’ volgen we Miranda terug in de tijd, naar haar jeugd op het platteland en pogingen om zich daaraan te ontworstelen. Harde en tragische waarheden worden door Porter uitgedrukt in briljant en nauwkeurig proza.

Auteur: Katherine Anne Porter
Uitgever: Atlas Contact
Vertaald door: Molly van Gelder
Nederlands Paperback
ISBN: 9789025468255
Druk 1: april 2021
240 pagina’s