Volzin schrijfwedstrijd 2021 – 1 november

Volzin schrijfwedstrijd 2021 – Alles blijft hetzelfde

Het thema van de Volzin-schrijfwedstrijd 2021 luidt ‘Alles blijft hetzelfde’. U kunt tot 1 november een pakkend essay inzenden. Er zijn drie prijzen te winnen. Daarnaast verschijnen de bekroonde essays in de eerste Volzin van 2022 die begin februari van dat jaar zal verschijnen.

De dertiende editie van de Volzin-schrijfwedstrijd staat in het teken van ‘Alles blijft hetzelfde’. Waarom dit thema? Allereerst omdat we het coronavirus bijna onder de knie hebben, zo lijkt het althans, en we hopen dat we in ons land – en ook daarbuiten – een aantal zaken fundamenteel anders gaan aanpakken. Denk aan ons werk- en reisgedrag, denk aan het dierenwelzijn, of denk aan wat er op onze borden ligt. Maar gaat dat ook gebeuren? Gaan we echt naar een ‘andere wereld’? …

  • De Volzin-schrijfwedstrijd staat open voor iedereen die van schrijven houdt.
  • De maximale lengte van de inzending is 1600 woorden, de minimale lengte 1400 woorden.
  • De inzendingen zijn geschreven in het Nederlands, zijn zo goed als foutloos en bevatten geen beledigende woorden.
  • De inzendingen moeten uiterlijk maandag 1 november a.s. om 9.00 uur ontvangen zijn door de redactie..

KLIK HIER voor alle informatie en de voorwaarden van deze schrijfwedstrijd.