Kobo Schrijfwedstrijd 2021 – schrijf een novelle – 1 december

Kobo Schrijfwedstrijd 2021 – schrijf een novelle en win een publicatie als Kobo Original!

Schrijf jij graag verhalen en wacht je op een kans om door te breken? Wacht niet langer, schrijf een novelle voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 en maak kans op een auteurscontract voor zowel een Kobo Original eBook als luisterboek. De winnaar ontvangt daarnaast een Kobo Elipsa, de eerste eReader van Kobo die de mogelijkheid biedt tot het maken van notities. Verdiep je in het thema ‘Een (on)gewone relatie’ en vertel ons je verhaal.

Om deel te nemen aan de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 schrijf je een verhaal van 30.000 tot 40.000 woorden (een novelle). Alle genres zijn toegestaan, als het maar fictie (voor volwassenen) is. Spannende, romantische, originele en creatieve verhalen zoeken we. De deadline voor het inzenden is 1 december, dus je hebt ruim drie maanden de tijd om je verhaal te bedenken en op papier te zetten.

Het thema van de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 is ‘Een (on)gewone relatie’. Dit thema kun je zo breed interpreteren als je zelf wilt. Denk er goed over na, doe er iets origineels mee en/of laat je inspireren door actuele discussies. Wie weet kun je een voorbeeld uit jouw directe omgeving gebruiken voor je verhaal of krijg je een idee door een nieuwsbericht. We kijken uit naar verhalen over (on)gewone relaties die prikkelen, nieuwsgierig maken, onze blik verrijken en verschillen overbruggen.

De jurering zal gebeuren in twee rondes. Alle ingezonden verhalen worden gelezen door een lezersjury (lezers, let op: de oproep hiervoor verschijnt binnenkort op Hebban!). Met de feedback van deze lezersjury wordt een shortlist van vijf verhalen samengesteld. Een vakkundige eindjury zal zich over deze finalisten buigen en een winnaar aanwijzen. De eindjury zal bestaan uit Ruth van Gessel (Kobo Originals & Kobo Writing Life Manager, Nederland), Marloes Hoogendoorn (Kobo Originals & Kobo Writing Life Coördinator, Nederland) en Debbie van der Zande (Hebban-redacteur en communitymanager). In februari wordt de winnaar van de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 bekendgemaakt.

Alle voorwaarden voor deze #schrijfwedstrijd kun je vinden op Hebban.nl