Verhalenbundel: ‘Visioen van de wereld en andere verhalen’ – John Cheever

Verhalenbundel: ‘Visioen van de wereld en andere verhalen’ – John Cheever

Een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeester van het genre, samengesteld door bewonderaar Julian Barnes. Inclusief vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen.

‘Visioen van de wereld en andere verhalen’ van John Cheever is een nieuwe selectie korte verhalen van de grootmeesters van het genre, samengesteld door Julian Barnes, sinds jaar en dag bewonderaar en zelf schrijver van korte verhalen. Deze bundel bevat vijf verhalen die nooit eerder in het Nederlands zijn verschenen. Nog altijd wordt Cheever op handen gedragen door schrijvers én lezers over de hele wereld. Al tijdens zijn leven, in 1978, werden zijn korte verhalen gebundeld in een collectie die prompt met de Pulitzerprijs werd bekroond. De carrière van John Cheever omspande bijna vijf decennia en was onlosmakelijk verbonden met het tijdschrift ‘The New Yorker’. In inmiddels iconische verhalen zoals ‘De zwemmer’ en ‘De trein van vijf uur achtenveertig’ legde Cheever – ooit tot ‘Tsjechov van de voorsteden’ uitgeroepen – de sudderende, in gin gedrenkte verlangens bloot van de Amerikaanse middenklasse in de jaren vijftig; hij liet de keerzijde zien van hun Amerikaanse droom.

Auteur: John Cheever
Uitgever: Atlas Contact
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789025471002
Druk 1: augustus 2021
352 pagina’s