Verhalenbundel: ‘Verzamelde verhalen’ -Julian Barnes

Verhalenbundel: ‘Verzamelde verhalen’ -Julian Barnes

Een unieke uitgave waarin Barnes’ korte verhalen bijeen zijn gebracht. Op meesterlijke wijze komen de verrukkelijke rode draden uit zijn oeuvre voorbij: Frankrijk, de liefde, ouder worden, de dood.

In ‘Verzamelde verhalen’ worden voor het eerst de verhalen van Julian Barnes bijeengebracht. De schrijver van een rijk oeuvre dat verpletterende romans zoals bestsellers ‘Alsof het voorbij is’ en ‘Het enige verhaal’ bevat, maar ook onconventionele biografieën als ‘De man in de rode mantel’, wijdt zich ook regelmatig aan de kortere prozavorm. Van Barnes verschenen de afgelopen decennia drie verhalenbundels en één nagekomen los verhaal. ‘Verzamelde verhalen’ is een unieke uitgave, en een internationale primeur. Het etaleert op meesterlijke wijze de verrukkelijke rode draden in het oeuvre van Barnes: Frankrijk, de liefde, ouder worden, de dood. Geestig, scherp geobserveerd, licht ironisch, weemoedig, met een enkel zwart randje: de ‘Verzamelde verhalen’ zijn voorbestemd een klassieker te worden in het oeuvre van Julian Barnes. ‘Verzamelde verhalen’ bevat verhalen uit de bundels ‘Over Het Kanaal’, ‘De citroentafel’, ‘Polsslag’, en ‘Uit het raam’.

Julian Barnes (1946) is geboren in Leicester, Engeland en debuteerde in 1980 met Metroland. Hij heeft voor zijn boeken vele prijzen gekregen, hij is de enige auteur die zowel de Prix Médicis en de Prix Fémina heeft gewonnen. In 2011 ontving hij de prestigieuze David Cohen Prize for Literature, een tweejaarlijkse Britse oeuvreprijs. Al vier keer stond hij op de shortlist voor de Man Booker Prize. Met zijn roman Alsof het voorbij is won hij die prijs ook daadwerkelijk. De roman is verfilmd voor de bioscoop, met onder anderen Michelle Dockery en Emma Mortimer. In 2016 verscheen Het tumult van de tijd, een fictionele biografie van de Russiche componist Dmitri Sjostakovitsj. 

Auteur: Julian Barnes
Uitgever: Atlas Contact
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789025471415
Druk: 1 augustus 2021
672 pagina’s