Verhalenbundel: ‘De amerikaanse bril en andere verhalen’ – Robert Menasse

Verhalenbundel: ‘De amerikaanse bril en andere verhalen’ – Robert Menasse

Wanneer precies eindigde de naoorlogse wereldorde? En waar was ik toen dat gebeurde? Dertien vertellers herinneren zich ervaringen die hun leven hebben gevormd. Herinneringen aan de dag waarop John F. Kennedy werd neergeschoten, de Berlijnse muur viel, de raf de industrieel Walter Palmers in Wenen ontvoerde, Griekenland Europees voetbalkampioen werd.
De geschiedenis doorkruist onze persoonlijke lotgevallen van bruiloften en sterfgevallen, mislukken en opnieuw beginnen. Robert Menasse vertelt wat we hebben meegemaakt, zodat we elkaar kunnen herkennen en begrijpen. In zijn verhalen is de historische waarheid – lees: ‘ik’ – in goede handen.

Auteur: Robert Menasse
Vertaald door: Paul Beers
Uitgeverij: De Arbeiderspers
Nederlands Paperback
ISBN: 9789029544481
Druk 1: augustus 2021
176 pagina’s