Verhalenbundel: ‘De fluistering van de sterren’ – Nagieb Mahfoez

Verhalenbundel: ‘De fluistering van de sterren’ – Nagieb Mahfoez

Maak kennis met de mensen uit de Caïreense wijk Gamaliyya.

Recent gevonden werk van een Egyptische grootheid. Na jaren weer een Nederlandse vertaling van de enige Arabische winnaar van de Nobelprijs voor literatuur Deze bundel van de eminente Egyptische schrijver Nagieb Mahfoez is onlangs gevonden tussen zijn papieren. Er zat een briefje bij: ‘voor publicatie in 1994’, maar ze zien hier voor het eerst het levenslicht. Aan de hand van Mahfoez’ verfijnde, rake observaties van het dagelijks leven nemen deze sprankelende verhalen de lezer mee naar het kloppende hart van Caïro. Maak kennis met de mensen uit de Caïreense wijk Gamaliyya. Er is Nabqa, de zoon van Adam de waterverkoper, die niet kan liegen; de mooie getalenteerde Tawhida, die nooit ouder wordt; Ali Zaidan, de gokker, die de liefde vindt op late leeftijd; en Boss Saqr, die zijn geld boven zijn bad verstopt. De buurt – vol demonen, dans en zoete halva – waakt in stilte over de geheimen van al haar bewoners.

Auteur: Nagieb Mahfoez
Uitgeverij: Jurgen Maas
ISBN: 9789491921865
Druk 1: augustus 2021
120 pagina’s