Verhalenbundel ‘Vijf vrolijke verhalen’ van Adriaan van Dis

Verhalenbundel ‘Vijf vrolijke verhalen’ van Adriaan van Dis

Vijf keer wordt de lezer opgetild, vervoerd en aan het denken gezet. Een prachtig uitgegeven bundel die veertig jaar schrijverschap markeert.

In Vijf vrolijke verhalen verkent en verfrist Van Dis de thema’s die hem blijven bezighouden: de omgang met vluchtelingen zoals we die kennen uit De wandelaar, de rol van een goedwillende Europeaan, reizend door een conflictgebied in de Hoorn van Afrika, en de wanen van een door oorlogsherinneringen geplaagde vader. Nog dieper boorde hij: de schaamte voorbij. Ook bezingt hij het kustdorp van zijn jeugd – misschien wel de bron van zijn schrijverschap. Er wordt met een excentrieke dame in de tijd gereisd. Vijf keer wordt de lezer opgetild, vervoerd en aan het denken gezet. Een prachtig uitgegeven bundel die veertig jaar schrijverschap markeert.

Adriaan van Dis is de schrijver van negen romans en verschillende reisverhalen en literaire non-fictie. Zijn werk is in vele talen vertaald, en werd veelvuldig genomineerd en bekroond. In 2015 ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In hetzelfde jaar werd de roman Ik kom terug bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

Auteur: Adriaan van Dis
Nederlands Hardcover

Uitgeverij Atlas Contact ISBN: 9789025472368
Druk 1: november 2021 160 pagina’s